Enviaments / Envíos

De l’1 al 31 d’agost no es realitzaran enviaments. Els enviaments es reprendran a partir de l’1 de setembre. Qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb nosaltres trucant al 646725776. Del día 1 al 31 de agosto no se realizarán envíos. Envíos a partir del día 1 de setiembre. Cualquier duda podéis contactarnos llamando al 646725776.

 Terminis de preparació de comandes i lliurament

Les comandes seran preparades i enviades a les següents 48/72 hores laborables. Si hi hagués algun retard, es notificaria el més aviat possible.

CORREUS 5/7 dies

Enviament realitzat per la Companyia CORREUS.
Un cop la teva comanda hagi estat processada, rebràs un mail amb el número de seguiment.
Des de la recepció del mail, el temps estimat per rebre el paquet és entre 5 i 7 dies.
Si un cop transcorregut aquest període no has rebut la teva comanda, pots posar-te en contacte amb nosaltres i mirarem de solucionar la incidència.

Informació de seguiment de la comanda:
Un cop la comanda hagi sortit de les nostres oficines, t'enviarem un mail de confirmació amb el teu número de seguiment. Per a qualsevol assumpte relacionat amb l'enviament de la teva comanda, pots contactar-nos a través de:
• Correu electrònic: [email protected]
• El formulari CONTACTE del nostre web.

Adreça d'enviament

Sisplau, assegura't que la direcció i les dades d'enviament facilitades són correctes. Si has realitzat la teva comanda i la direcció d'enviament és incorrecte, sisplau contacta'ns el més aviat possible i intentarem solucionar-ho. Tingues en compte que un cop processades, les comandes no poden ser modificades ni cancel•lades.
ANNA ITURRI JOIES no es fa responsable de les incidències amb la direcció de lliurament facilitada.
Si l'adreça de lliurament no està correctament completada per part del client i les comandes enviades són retornades, ANNA ITURRI JOIES no es farà responsable dels costos d'enviament assumits pel client ni tampoc del cost del segon enviament.

Taxes i gravàmens internacionals:
ANNA ITURRI JOIES no es fa responsable de cap taxa o impost extra que passi al llarg de l'enviament.
Devolucions

El client disposa d'un termini de 15 dies per poder tornar la compra.

Les despeses derivades de la devolució del producte són a càrrec del comprador, i ha de tenir en compte que perquè una devolució sigui acceptada, és primordial presentar el comprovant de la compra i el producte ha d'estar en perfecte estat.

Procés de devolució:

• Escriu-nos informant que vols fer la devolució
• Prepara el teu paquet per fer l'enviament. Recorda que les despeses d'enviament de la devolució són a càrrec del client. Recomanem enviar-ho de manera que es pugui fer un seguiment per evitar que el paquet sigui extraviat.
• Un cop vam rebre el paquet i vam comprovar l'estat del producte, es realitza un reemborsament pel cost del producte.

Plazos de preparación de pedidos y entrega

Los pedidos serán preparados y enviados en las siguientes 48/72 horas laborables. Si sufriera algún retraso, se notificaría a la mayor brevedad posible.
CORREOS 5/7 días
Envío realizado por la Compañía CORREOS.
Una vez tu pedido haya sido procesado, recibirás un email con el número de seguimiento.
Desde la recepción del email, el tiempo estimado para recibir el paquete es entre 5 y 7 días.
Si una vez transcurrido ese periodo no has recibido tu pedido, puedes ponerte en contacto con nosotros y trataremos de solucionar la incidencia.
Información de seguimiento del pedido:
Una vez el pedido haya salido de nuestras oficinas, te enviaremos un mail de confirmación con tu número de seguimiento.
Para cualquier asunto relacionado con el envío de tu pedido, puedes contactarnos a través de:
• Email: [email protected]
• El formulario CONTACTO de nuestra web.

Dirección de envío

Por favor, asegúrate de que la dirección y los datos de envío facilitados son correctos. Si has realizado tu pedido y la dirección de envío es incorrecta, por favor contáctanos lo antes posible e intentaremos solucionarlo. Ten en cuenta que una vez procesados, los pedidos no pueden ser modificados ni cancelados.
ANNA ITURRI JOIES no se hace responsable de incidencias con la dirección de entrega facilitada.
Si la dirección de entrega no está correctamente completada por parte del cliente y los pedidos enviados son devueltos, ANNA ITURRI JOIES no se hará responsable de los costes de envío asumidos por el cliente ni tampoco del coste del segundo envío.
Tasas y gravámenes internacionales:
ANNA ITURRI JOIES no se hace responsable de ninguna tasa o impuesto extra que ocurra a lo largo del envío.
Devoluciones
El cliente dispone de un plazo de 15 días para poder devolver la compra.
Los gastos derivados de la devolución del producto son a cargo del comprador, y debe tener en cuenta que para que una devolución sea aceptada, es primordial presentar el comprobante de la compra y el producto deberá estar en perfecto estado.
Proceso de devolución:
• Escríbenos informando que deseas hacer la devolución
• Prepara tu paquete para hacer el envío. Recuerda que los gastos de envío de la devolución son a cargo del cliente. Recomendamos enviarlo de manera que se pueda hacer un seguimiento para evitar que el paquete sea extraviado.
• Una vez recibimos el paquete y comprobamos el estado del producto, se realiza un reembolso por el costo del producto.